Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Title Image

Dermatologie

Dermatologie

Centrul Medical Promedis Cluj asigură servicii medicale Dermatologie de înaltă calitate, menite să prevină, diagnosticheze și să trateze afecțiunile pielii, anexelor (păr și unghii) și mucoaselor.

Promedis vă pune la dispoziție un cabinet dermatologie Cluj complet echipat și vă facilitează accesul la cadre medicale specializate, cu o vastă experiență în tratarea imperfecțiunilor și a bolilor de piele, indiferent de vârsta la care acestea se manifestă. Făcând o vizită la Centrul Medical Promedis, vă bucurați de tratamente dermatologice moderne, cu tehnologiile de ultimă generație.

Când este momentul să mergeți la o consultație Dermatologie?

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman și, totodată, cel care ia contact permanent cu factorii externi. Prin urmare, este frecvent expus la elemente cu potențial ridicat în declanșarea de afecțiuni: substanțe dure, agenți iritanți, raze UV, bacterii, boli contagioase, cu transmitere prin contact cutanat (ex: herpes). De asemenea, de foarte multe ori, aspectul pielii poate fi un semn al prezenței unei alte afecțiuni interne.

Este important, așadar, să fim atenți la toate semnele pe care ni le oferă pielea noastră și să mergem la o consultație dermatologie de fiecare dată când ne confruntăm cu o problemă a pielii. Afecțiunile pielii pot apărea din primele luni de viață (ex. dermatită atopică) până la vârste înaintate, iar tratarea lor încă din primele stadii grăbește perioada de vindecare, restabilind rapid calitatea vieții.

La Centrul Medical Promedis punem accent pe prevenție și ne dorim să insuflăm acest comportament și pacienților. Vă recomandăm să treceți pragul cabinetului de dermatologie Cluj Promedis pentru a sta de vorbă cu specialiștii noștri. Ei vă vor oferi sfaturi esențiale pentru menținerea sănătății pielii, părului sau unghiilor și vă vor ajuta să vă creați o rutină de îngrijire personalizată, în funcție de nevoile dvs. specifice.

Investigații Dermatologie

În cadrul Centrului Medical Promedis Cluj-Napoca, vă posibilitatea să efectuați investigații și intervenții dermatologice complete: consultații dermatologice de specialitate, consultații venerologie, dermatoscopie, crioterapie, electrocauterizări, bipsii cutanate și intervenții chirurgicale de mici dimensiuni.

Orar Dermatologie

Luni 12:00 - 13:00
16:00 - 20:00
Marți 09:00 - 12:00
16:00 - 17:00
18:30 - 20:00
Miercuri 09:00 - 14:00
16:00 - 20:00
Joi 08:00 - 20:00
Vineri 09:00 - 19:00

Tratamente dermatologice personalizate

La Centrul Medical Promedis, fiecare pacient beneficiază de tratamente dermatologice personalizate, adaptate nevoilor și condițiilor specifice ale pielii. Specialiștii noștri din cadrul departamentului de dermatologie Cluj utilizează cele mai noi tehnologii și metode de tratament pentru a asigura rezultate optime. Fie că este vorba despre afecțiuni comune precum acneea și eczemele sau probleme mai complexe, echipa noastră de dermatologi este pregătită să ofere soluții eficiente și sigure.

Proceduri avansate și minim invazive

Oferim o gamă variată de proceduri dermatologice avansate și minim invazive. În cabinetul nostru de dermatologie Cluj, pacienții pot beneficia de tratamente moderne cum ar fi terapia cu laser pentru leziuni vasculare și pigmentare, microneedling pentru rejuvenarea pielii și excizia chirurgicală a leziunilor cutanate. Aceste proceduri sunt efectuate cu echipamente de ultimă generație, asigurând astfel un confort maxim și o recuperare rapidă.

Consiliere și educație pentru pacienți

Un aspect important al serviciilor noastre de dermatologie Cluj este consilierea și educația pacienților. Dermatologii noștri nu doar tratează afecțiunile pielii, ci și educă pacienții cu privire la importanța îngrijirii corecte a pielii și la prevenirea problemelor dermatologice. Oferim sfaturi personalizate despre protecția solară, igiena personală și produsele de îngrijire a pielii potrivite pentru fiecare tip de ten. Vizitând cabinetul nostru de dermatologie Cluj, pacienții vor beneficia de informații valoroase și de suport continuu pentru menținerea unei pieli sănătoase și frumoase.

Medici disponibili – Dermatologie Cluj

Centrul Medical Promedis vă facilitează accesul la un colectiv medical de renume, atât pe plan local, cât și național. Echipa de Dermatologie reunește specialiști în dermatologie și venerologie cu experiență vastă în diagnosticarea și tratarea întregului spectru de afecțiuni specifice pielii, anexelor și mucoaselor.

Dr. Lavinia Ceuca dermatologie cluj
Dr. Lavinia Ceuca
Dermatologie

Medic primar dermato-venerologie, Dr. Lavinia Ceuca deține competențe în dermatochirurgie, dermatoscopie, dermato-cosmetologie și laser în dermatologie.

Dr Iulia Carp dermatologie
Dr. Iulia Carp
Dermatologie

Dr. Iulia Carp este medic specializat în dermatologie și venerologie. Este disponibilă conform programului »  Joi: 16.00 – 20.00; Vineri: 12:00 – 18:00.

Promedis - Centru medical
Dr. Lavinia Grigore
Dermatologie

Dr. Lavinia Grigore este recunoscută pentru expertiza sa în dermatologie și venerologie. Program: marți: 09:00 – 12:00; miercuri: 16:00-20:00; joi: 09.00-11.00 și vineri, alternativ: 09:00-11:00 sau 14:00-19:00.

Dr. Adrian Ilonca dermatologie cluj
Dr. Adrian Ilonca
Dermatologie

Medic specialist dermato-venerologie, Dr. Adrian Ilonca deține competențe în dermato-cosmetologie și laser în dermatologie. Luni: 12:00-13:00; Marți și Joi: 18:30-20:00; Vineri: 11:00-12:15.

teodora-larisa-florian-1024x980
Dr. Teodora Larisa Florian
Dermatologie

Medic specialist dermato-venerologie, doctor in științe medicale și asistent universitar la UMF ‘’Iuliu Hatieganu” Cluj

Consultație dermatologie de specialitate

Aveți nevoie de o consultație dermatologie de specialitate în Cluj? Centrul Medical Promedis asigură pacienților săi un set de investigații complete, destinate atât copiilor, cât și adulților, în vederea descoperirii afecțiunilor pielii, părului sau unghiilor.

Pe lângă accesul la un cabinet dermatologie performant, vă punem la dispoziție în policlinica noastră un laborator de analize medicale, util în efectuarea de teste adiacente pe care le poate solicita medicul specialist. În acest mod, nu este nevoie să vă pierdeți timpul mergând de la un centru medical la altul.

Consultație dermatologie la cele mai înalte standarde

Un diagnostic precoce și corect joacă un rol esențial în stabilirea unui tratament eficient și adecvat fiecărui caz în parte. De multe ori, dezechilibrele la nivelul pielii pot reprezenta doar o cale de manifestare a unei alte afecțiuni interne. La Promedis, beneficiați de o consultație dermatologie din partea medicului specialist, iar, la nevoie, veți fi îndrumat și spre alți specialiști ai clinicii noastre pentru tratarea eventualelor probleme de sănătate asociate.

Printr-o consultație dermatologie de specialitate la Centrul Medical Promedis, beneficiați de diagnostic și tratament pentru o întreagă serie de afecțiuni cutanate: papiloame, veruci, herpes, micoze ale pielii, ulcer de gambă, acnee (ușoară, moderată, inflamatorie, vulgară), eczema, psoriazis, urticarie, hiperpigmentări, tumori cutanate.

De asemenea, ne puteți contacta cu încredere și în cazul în care vă confruntați cu afecțiuni ale părului (mătreață, căderea părului, psoriazis al pielii capului) sau ale unghiilor (paronichie, infecții bacteriene Pseudomonas, onicomicoze, hematom etc.).

Pe baza diagnosticului dvs., specialiștii noștri în dermatologie vă vor prescrie tratamentul potrivit, iar, în unele cazuri, vă vor recomanda anumite intervenții de mică chirurgie pentru a preveni sau înlătura eventualele complicații.

Încurajăm revenirea pacientului într-un cabinet dermatologie după terminarea tratamentului.

dermatologie cluj
Aveți nevoie de asistență medicală? Vă așteptăm cu drag!

Consultații venerologie

Centrul Medical Promedis Cluj oferă consultații venerologie de specialitate în vederea diagnosticării și tratării întregului spectru de boli cu transmitere sexuală. Vă punem la dispoziție analize de înaltă precizie, atât cutanate, cât și de mucoasă, pentru o diagnosticare eficientă și corectă a afecțiunii dvs.

La Policlinica Promedis Cluj vă garantăm confidențialitatea diagnosticului. Specialiștii noștri în venerologie sunt pregătiți să vă ofere tot suportul de care aveți nevoie atât din punct de vedere medical, cât și moral, pentru a trece cu bine peste această problemă de sănătate.

Vă recomandăm să nu amânați vizita la un cabinet venerologie!

Este foarte important să descoperiți cât mai rapid dacă suferiți sau nu de boli cu transmitere sexuală atât pentru siguranța dvs., cât și pentru a partenerului. Bolile venerice sunt caracterizate de un grad ridicat de contagiozitate și, precum sugerează chiar denumirea, se transmit frecvent de la o persoană la cealaltă prin contact sexual. Netratate la timp, acestea pot cauza disfuncții erectile sau infertilitate (atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților).

Dacă vă confruntați cu leziuni, prurit persistent sau secreții vaginale / uretrale neobișnuite ca aspect, culoare sau miros, dacă resimțiți o stare generală de disconfort în zonele genitale, culminată cu dureri în timpul actului sexual și al urinării, este important să faceți o vizită de urgență în cabinetul medicului dermato-venerolog.

În Clinica Promedis beneficiați de consultații venerologie pentru toate afecțiunile cu transmitere sexuală: sifilis, gonoree, uretrite cronice, herpes vaginal, candidoză, condiloame. Asigurăm confidențialitate în privința diagnosticului și tratament adaptat în funcție de boala identificată.

Puneți accent pe prevenție!

Prezența unei boli cu transmitere sexuală poate fi evitată foarte ușor, atâta timp cât pacientul folosește o metodă de protecție. Prezervativul este în continuare cea mai eficientă metodă pentru a preveni astfel de afecțiuni, așa că recomandarea noastră este să folosiți prezervativul ca metodă de protecție la fiecare contact sexual!

Aveți nevoie de asistență medicală? Vă așteptăm cu drag!

Dermatoscopie

Aveți nevoie de o dermatoscopie? Centrul Medical Promedis Cluj vă pune la dispoziție examinări de înaltă precizie în vederea depistării și monitorizării leziunilor pigmentare cu risc crescut de transformare malignă (canceroasă) înainte ca acestea să evolueze în melanom. Acesta reprezintă una dintre cele mai agresive forme de cancer de piele, iar descoperirea lui precoce este esențială! Un melanom descoperit la timp poate fi tratat în proporție de 100%.

Pentru a ne asigura că diagnosticarea se face încă din stadiile incipiente, utilizăm tehnologii avansate de dermatoscopie. În prezent, la Centru Medical Promedis Cluj beneficiați de investigații performante cu un dermatoscop de ultimă generație: Dermlite 4. Spre deosebire de modelele mai vechi, acesta oferă medicului posibilitatea de a vizualiza cu precizie eventualele modificări cromatice și structurale ale leziunilor pigmentare (alunițe).

Ce semne ar trebui să ne trimită la o dermatoscopie?


O tehnică de autoexaminare pe care fiecare pacient ar trebui să o țină minte este regula ABCDE. Mai exact, fiecare persoană care prezintă alunițe preexistente, trebuie să fie atente la următoarele aspecte:

  • Asimetrie – a leziune care prezintă asimetrii trebuie monitorizată cu atenție;
  • Border (margine) – o aluniță cu risc de melanom prezintă margini neregulate;
  • Culoare – alunițele maligne se remarcă prin prezența a mai multor culori pe suprafața lor;
  • Dimensiune – cu cât dimensiunea este mai mare, cu atât riscul de cancer crește;
  • Evoluție  – o leziune care se extinde brusc trebuie verificată urgent printr-o dermatoscopie.

De asemenea, orice sângerare sau senzație de prurit (mâncărime) la nivelul suprafeței afectate, precum și orice apariție de leziuni noi reprezintă un motiv întemeiat să vizitați de urgență cabinetul unui medic dermatolog.

Cât de des ar trebui realizată o dermatoscopie?


Clinica Promedis Cluj pune accent pe practicarea medicinei preventive, de aceea recomandă investigații dermatoscopice o dată la 3 luni, 6 luni sau 12 luni, în funcție de particularitățile și factorii de risc pe care îi prezintă fiecare pacient în parte: predispoziție genetică, culoarea deschisă a pielii, expunerea prelungită la raze UV și prezența de alunițe multiple).

Împreună cu specialiștii noștri în dermatologie veți putea lua cea mai bună decizie pentru a rămâne în siguranță!

Centrul Medical Promedis
Aveți nevoie de asistență medicală? Vă așteptăm cu drag!

Crioterapie

Centrul Medical Promedis Cluj asigură tratamentul afecțiunile cutanate cu ajutorul procedeelor de crioterapie! Leziunile la nivelul pielii dispar în doar câteva secunde grație înghețării la minus -196°C a țesuturilor problematice.

Policlinica Promedis Cluj aduce în fața dumneavoastră cele mai avansate tehnici de tratament dermatologic și nu numai. Apelăm constant la proceduri medicale ultramoderne pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pacienților noștri. Crioterapia cu azot lichid nu face nici ea rabat de la aceste valori, reprezentând o metodă rapidă și eficientă de tratare a multiplelor leziuni ale pielii: verruca vulgaris, carcinomul bazocelular, keratoza actinică, lentigo, condiloame și multe altele.

Ce presupune procedeul de Crioterapie?


Procedura de crioterapie este definită, în general, ca fiind distrugerea controlată a ţesutului, nedorit prin răcirea acestuia în timpul procedurii clinice. Ea poate fi folosită pentru distrugerea controlată a ţesutului viu deoarece elementele celulare normale şi bolnave nu vor supravieţui după ce au fost supuse la o congelare de până la minus -196°C.

Crioterapia a fost stabilită ca metodă de succes pentru distrugerea ţesutului păstrând în acelaşi timp structura fibroasă intactă. Este acceptată ca fiind tehnica preferată de către profesionişti deoarece este uşor de folosit şi eficientă, tratamentul realizându-se în doar câteva secunde. Acest procedeu este minim invaziv,  se efectuează fără anestezie și nu prezintă risc de infecție.

În urma aplicării azotului lichid, zona tratată poate să se inflameze ușor, de obicei apărând eriteme și edeme. Acest efect este rezultatul distrugerii locale a celulelor. De asemenea, pot apărea mici bășicuțe în zona tratată.

Crioterapia, un ajutor în tratarea precancerului de piele


Consultul dermatologic regulat ajută la depistarea la timp a afecțiunilor! Procedura de crioterapie dă rezultate spectaculoase și în cazul afecțiunilor precanceroase apărute în urma expunerii prelungite la soare: keratoza actinică. Este indicat însă ca diagnosticul să fie pus la timp, înainte ca boala să evolueze în melanom, care nu mai poate fi tratat prin crioterapie.

Centrul Medical Promedis Cluj pune accent încă o dată pe prevenție! Medicii noștri vă recomandă să evitați expunerea la raze UV, să folosiți protecție solară și să evitați bronzarea artificială la solar! Faceți alegerile cele mai bune pentru starea dvs. de sănătate!

Aveți nevoie de asistență medicală? Vă așteptăm cu drag!

Biopsie cutanată

Centrul Medical Promedis Cluj pune la dispoziție pacienților săi posibilitatea de examinare prin biopsie cutanată, cea mai sigură și precisă metodă de diagnosticare a afecțiunilor dermatologice, în special atunci când ne referim la cancerul de piele.

Grație laboratorului performant Promedis Cluj, dar și a personalul medical competent, vă puteți bucura de un diagnostic rapid! Rezultatele dumneavoastră sunt disponibile în termen de 7-10 zile de la prelevare.

Policlinica Promedis Cluj pune sănătatea pacienților pe primul loc, realizând, în același centru, toate investigațiile medicale de care o persoană poate avea nevoie! Pielea este cel mai expus organ al omului, iar riscul ca ea să dezvolte leziuni cu potențial malign este ridicat. Prin biopsie cutanată, puteți afla cu exactitate dacă vă confruntați sau nu cu o formă de precancer sau cancer de piele, iar medicul poate interveni la timp!

Tipuri de biopsie cutanată

În funcție de simptomele apărute și de investigațiile preliminare, medicul vă va recomanda un anumit tip de biopsie cutanată. În cadrul clinicii noastre, puteți avea acces la următoarele investigații:

  • Biopsie de suprafață (shave biopsy) – procedură minim invazivă, realizată prin recoltarea unui strat superficial de la nivelul epidermei. Nu necesită fire de sutură.
  • Biopsie cutanată prin puncție (punch biopsy) – intervenție necesară în cazul afecțiunilor cu localizare mai profundă. Medicul creează incizia cu ajutorul unei lame tubulare, numită preducea. În funcție de dimensiunea ei, poate fi sau nu necesară sutură.
  • Biopsie incizională – se produce asemănător celei de tip punch, însă suprafața de incizie este mult mai mare. Se utilizează un bisturiu normal, iar sutura este necesară.  În cazul celor două metode se prelevă o porțiune din zona afectată.
  • Biopsie cutanată excizională – se realizează în urma exciziei complete a leziunii. Țesutul merge la laborator și, în funcție de natura lui, se stabilește dacă este nevoie sau nu de o altă intervenție.


Toate aceste investigații se desfășoară rapid, sub anestezie, în cabinetul medicului dermatolog. Dacă sunteți din Cluj și doriți să beneficiați de o evaluare completă și de un diagnostic clar, specialiștii în dermatologie Promedis vă așteaptă să le treceți pragul.

Aveți nevoie de asistență medicală? Vă așteptăm cu drag!

Electrocauterizare

Centrul Medical Promedis Cluj dispune de procedee moderne de electrocauterizare, cu beneficii multiple în tratarea afecțiunilor dermatologice prin efectuarea de excizii chirurgicale. Mai mult, poate fi folosit cu rol hemostatic pentru oprirea sângerărilor la nivelul capilarelor.

La Policlinica Promedis Cluj puteți elimina simplu și în siguranță țesuturi bolnave sau leziuni cutanate de diferite tipologii. Se utilizează în cazul papiloamelor virale, verucilor vulgare (negi), keratozelor seboreice sau a altor tumori complet benigne (nevi papilomatoși).

Ce presupune o electrocauterizare?


Electrocauterizarea este un procedeu chirurgical ce constă în introducerea unui curent electric de frecvență înaltă (peste 100 kHz) într-o anumită zonă a epidermei în vederea realizării unei incizii. Frecvența curentului este atât de înaltă pentru a nu cauza spasme musculare sau o suprastimulare nervoasă, cauzând crampe. Intervenția se face în cabinetul medicului specialist dermatolog, sub anestezie locală.

În prezent, cele mai des folosite metode de cauterizare sunt electocauterizarea și cauterizarea chimică. Prima este, cu toate acestea, metoda preferată de dermatologi pentru că acționează asupra unei porțiuni limitate. Cauterizarea chimică, dimpotrivă, poate pătrunde și în țesuturile învecinate, iar, pe deasupra, produce un fum chirurgical, demonstrat a fi dăunător la inhalare.

Recuperarea după electrocauterizare


Vă faceți griji în privința recuperării după o intervenție de electrocauterizare? Specialiștii în dermatologie Promedis Cluj se vor asigura că mergeți acasă cu instrucțiuni clare despre întregul proces de îngrijire a zonei tratate chirurgical! Ne dorim ca pacienții noștri să beneficieze de o recuperare cât mai rapidă și ușoară, așa că venim în ajutorul dvs. cu cele mai bune sfaturi!

Ce trebuie să știți este că recuperarea unui țesut cutanat după electrocauterizare se face într-un termen destul de scurt: de la câteva zile până la maximum 2 săptămâni. Îngrijirea zonei se face destul de simplu, prin aplicarea de soluții locale cu rol dezinfectant pentru prevenirea apariției unei suprainfecții. 

Alături de echipa Promedis Cluj, beneficiați de unele dintre cele mai noi tehnologii de tratament dermatologic! 

Centrul Medical Promedis
Aveți nevoie de asistență medicală? Vă așteptăm cu drag!

Mica chirurgie

Centrul Medical Promedis Cluj vă pune la dispoziție posibilitatea de a efectua intervenții de mică chirurgie, mai exact mici intervenții chirurgicale la nivelul tegumentului în vederea exciziei porțiunilor cutanate bolnave, din considerente medicale, estetice sau de prevenție.

La Policlinica Promedis Cluj puteți elimina în siguranță diferite leziuni cutanate precum: chisturi, alunițe (nevi), fibroame cutanate, unghii încarnate și alte tumorete cutanate. În funcție de nevoile și afecțiunea pacientului, piesa excizată poate fi trimisă la examen histopatologic.

De ce să apelați la intervenții de mică chirurgie?

Pielea este permanent expusă la factorii de mediu, iar afecțiunile de tip bacterian sau cu potențial de evoluție malignă sunt deseori întâlnite în cazul pacienților noștri din Cluj. O rutină periodică de vizite la cabinetul medicului dermatolog vă poate ajuta să eliminați acele porțiuni de tegument la nivelul cărora apar leziuni cutanate benigne sau maligne înainte ca tumora să se extindă.

Un melanom descoperit precoce poate fi eliminat în totalitate, înainte să transmită celulele canceroase în restul organismului. Intervențiile de mică chirurgie pot fi așadar diferența între sănătate și boală, pot elimina definitiv un pericol cu potențial de mortalitate.

Totodată, intervențiile chirurgicale de mici dimensiuni joacă un rol esențial în dermatologia preventivă. Multe persoane preferă să apeleze la o excizie a leziunilor cu mult înainte de a apărea complicații. Exciziile cutanate se realizează rapid și ușor, sunt nedureroase și, în funcție de dimensiunea lor, pot lăsa cicatrici insesizabile.  

Desigur, nu putem uita beneficiile estetice și, implicit, psihologice. Unghiile încarnate, verucile și uneori chiar și alunițele proeminente pot avea un impact puternic asupra stimei de sine a pacientului.

Intervenții chirurgicale de înaltă calitate


Centrul Medical Promedis Cluj vă oferă acces la un colectiv medical de excepție, recunoscut la nivel național pentru competențele și reușitele sale, și la cele mai noi tehnologii de investigații medicale și tratament!

Intervențiile de mică chirurgie realizate cu succes de echipa noastră de Dermatologie sunt rapide și respectă îndeaproape toate normele de siguranță. Pentru Promedis Cluj, sănătatea pacienților este cel mai important rezultat cu care ne putem mândri! Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

Aveți nevoie de asistență medicală? Vă așteptăm cu drag!