Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Title Image

Psihiatrie

Psihiatrie

Centrul Medical Promedis Cluj  vă pune la dispoziție consultații psihiatrie, atât pentru copii, cât și pentru adulți, în vederea diagnosticării, tratării și prevenirii afecțiunilor psihice.

Printr-o simplă vizită la o clinică de psihiatrie, specialiștii pot identifica și trata tulburări psihice de natură diferită: de la insomnie, depresie și atacuri de panică, până la tulburări psihotice, cognitive și de personalitate. Mai mult, un medic psihiatru oferă sprijin persoanelor care se confruntă cu dependența de substanțe (alcool, droguri, tutun).

Este important să înțelegem că psihiatria nu se adresează doar situațiilor critice, ci și prevenirii și gestionării simptomelor timpurii. Centrul Medical Promedis încurajează o abordare proactivă față de sănătatea mentală, invitând persoanele care se confruntă cu orice formă de disconfort emoțional sau comportamental să caute ajutor specializat. Prin oferirea unor servicii de psihiatrie preventivă, clinica își propune să sprijine comunitatea în promovarea bunăstării psihice și în prevenirea complicațiilor pe termen lung.

Când este indicat să faceți o programare pentru un consult Psihiatrie?

O vizită la clinica de psihiatrie reprezintă, din păcate, pentru mulți pacienți o soluție de ultimă instanță, mai ales atunci când ne referim la tulburări afective sau anxioase.

Centrul Medical Promedis Cluj este adepta medicinei preventive și încurajează toate persoanele care se confruntă cu simptome precum tristețe prelungită, insomnie, anxietate și atacuri de panică să nu mai amâne o consultație psihiatrie de specialitate.

Vă recomandăm să apelați cu încredere la serviciile noastre medicale de psihiatrie preventivă și dacă sunteți expuși la factori de risc în dezvoltarea de afecțiuni psihice precum: predispoziție genetică, mediu de lucru stresant, relații interpersonale disfuncționale, traversarea unor evenimente cu un impact emoțional negativ.

Consultul psihiatric devine prioritar atunci când ați experimentat cel puțin o dată simptome precum halucinații, pierderi de memorie, gânduri suicidale sau acea senzație de voci sau șoapte indescifrabile. În aceste situații, este recomandat să vă prezentați de urgență în fața unui medic specialist în psihiatrie. Orice afecțiune descoperită la momentul potrivit poate fi tratată sau încetinită din evoluție.

Consultul psihiatric la copii

Serviciile de psihiatrie pediatrică se adresează copiilor de orice vârstă: de la sugari până la pragul maxim de 18 ani. Desigur, cu cât vârsta pacientului este mai mică, cu atât diagnosticarea devine un proces mai dificil. În aceste cazuri, când un copil nu a dezvoltat încă un limbaj avansat și nu este capabil să-și exprime direct sentimentele, se apelează la tehnici de observare a comportamentului acestuia în diferite contexte (joc, comunicare verbală și non-verbală, interacțiune, desen) și de analiză a datelor furnizate de familie și educatori.

Un consult psihiatric la vârste fragede este esențial în diagnosticarea precoce a bolilor specifice acestei etape: ADHD, autism, tulburări de personalitate, de conduită și de învățare etc. Tratarea și monitorizarea acestor tulburări vor avea un impact puternic asupra dezvoltării ulterioare a adultului.

Investigații de specialitate

Investigațiile de specialitate reprezintă o etapă crucială în procesul diagnostic și de tratament în psihiatrie. La Centrul Medical Promedis Cluj, echipele noastre de specialiști utilizează o gamă variată de tehnici și instrumente pentru a obține o evaluare cuprinzătoare a stării de sănătate mintală a pacienților. Dincolo de consultul psihiatric, putem recomanda și efectuarea unor investigații suplimentare, precum evaluări neuropsihologice sau teste de laborator, în funcție de necesitățile individuale ale fiecărui pacient. Accesul facil la aceste resurse în cadrul aceluiași complex medical reflectă angajamentul nostru față de oferirea unei îngrijiri complete și integrate pentru sănătatea mentală a comunității noastre.

Centrul Medical Promedis Cluj vă oferă consultații psihiatrie de specialitate pentru identificarea eficientă și rapidă a diagnosticului corect. În cadrul acestui cabinet, investigațiile au loc sub formă de interviu psihiatric, în cadrul căruia medicul încearcă să colecteze mai multe date privind simptomele manifestate de pacient, contextul în care acestea au apărut și eventualii factori care au stat la baza declanșării acestora.

În cazul tulburărilor psihice de natură cognitivă și psihotică, specialistul va putea recomanda efectuarea de investigații medicale suplimentare: evaluarea statusului cognitiv, examinări neuropsihologice, teste de laborator și imagistice. Spre deosebire de o clinică de psihiatrie Cluj obișnuită, în cadrul Policlinicii Promedis aveți acces facil la orice tip de investigație, indiferent de specialitate, în cadrul aceluiași complex medical.

Prevenție și educație în psihiatrie

Prevenția este întotdeauna mai bună decât tratarea, iar în psihiatrie acest lucru este valabil în mod special. În cadrul Centrului Medical Promedis, promovăm programe de educație și conștientizare în comunitate pentru a ajuta la prevenirea apariției și recurenței afecțiunilor psihice.

Programări Psihiatrie

0758 961 032
psihiatrie

Medici disponibili – Psihiatrie Cluj

Centrul Medical Promedis din Cluj-Napoca pune accent pe servicii de calitate și aduce în fața dumneavoastră profesioniști de renume în domeniul medical din Cluj și național. Cabinetul de Psihiatrie reunește unii dintre cei mai apreciați specialiști în psihiatrie și psihoterapie, cu o experiență vastă în diagnosticarea și tratarea pacienților cu afecțiuni de acest gen. Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

Promedis - Centru medical
Dr. Viorel Lupu
Psihiatrie

Prof. Dr. Viorel Lupu este medic primar psihiatrie pentru adulți și copii, având competențe și în psihoterapie. Programările se fac prin SMS la numărul de telefon 0758 961 032.

Aveți nevoie de asistență medicală? Vă așteptăm cu drag!