Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Title Image

Alergologie

Alergologie

În cadrul specialității medicale Alergologie, vă punem la dispoziție servicii medicale pentru diagnosticarea și tratamentul bolilor alergice. Centrul Medical Promedis din Cluj-Napoca vă oferă sprijin și îndrumare medicală pentru a depăși cu bine provocările pe care le întâmpinați în ceea ce privește starea dvs. de sănătate. 

Vă oferim următoarele servicii medicale: 

  • Consultații Alergologie » Consultații de specialitate, atât pentru adulți, cât și pentru copii, pentru diagnosticul și tratamentelor diferitelor boli alergice. Dintre acestea, putem aminti: rinită sau rinoconjunctivită alergică, astm bronșic alergic, tuse cronică, eczemă (dermatită) atopică, de contact, anafilaxie, alergie alimentară, alergie la medicamente, eozinofilie, mastocitoză, anafilaxie la venin de Himenoptere (albină și viespe), intoleranță alimentară la copii și adulți, intoleranță medicamentoasă, angioedem, prurit cutanat, imunodeficiențe, boli autoimune etc; 
  • Teste alergologice » testări cutanate sau determinări IgE serice specifice;
  • Testare la medicamente sau anestezice;
  • Imunoterapie alergen specifică.

 

În ce constă procedura de imunoterapie alergen specifică?

Procedura de imunoterapie alergen specifică este un tratament eficient al afecțiunilor alergice care nu se rezumă la ameliorarea simptomatologiei, ci acționează asupra mecanismelor imunologice subiacente, interferand cu evoluția naturală a bolii. 

Imunoterapia este o formă de vaccinare antialergică, ce are ca obiectiv reducerea sensibilității față de alergenele incriminate, producând ameliorări simptomatice de lungă durată, scăzând necesitatea administrării de medicamente și chiar prevenind apariția astmului bronșic. Aceasta constă în administrarea de doze din ce în ce mai mari de alergen specific, până la atingerea unei valori de întreținere. Pacientul trebuie prevenit că durata terapiei este de minimum 3 ani ( între 3 și 5 ani).

Substratul efectului clinic constă în modularea răspunsului imun (reduce răspunsul LTh2, efect inductor pe Th1, T reglator, modulează IgG4, IgE serice, scade recrutarea de mastocite, eozinofile, bazofile, eliberarea de citokine proinflamatorii), așa numita educare limfocitară.

Se poate administra de la vârsta de 5 ani, după stabilirea diagnosticului prin metode clinice, teste alergologice cutanate și /sau serologice (IgE specific, diagnostic molecular). Sunt două variante » imunoterapie alergen specifică subcutanată (SCIT) și imunoterapie alergen  specifică sublinguală (SLIT). Varianta SCIT poate determina reacții locale, dar și sistemice, la administrare, contraindicațiile absolute ale imunoterapiei sunt bolile autoimune, cancerul, astmul bronșic parțial controlat / necontrolat. Se realizează de către medicul specialist în alergologie sau sub supraveghere alergologică.

Orar Alergologie

Marți 15:00 - 17:00
Joi 15:00 - 17:00
alergologie cluj

Importanța diagnosticării timpurii a alergiilor

Diagnosticarea timpurie a afecțiunilor alergice este esențială pentru a preveni complicațiile și a asigura un tratament eficient. La Centrul Medical Promedis, specializat și în alergologie Cluj, punem un accent deosebit pe evaluarea precoce a simptomelor alergice, deoarece intervenția la timp poate reduce riscul dezvoltării unor forme severe de alergie, cum ar fi astmul bronșic sau șocul anafilactic. 

De asemenea, o diagnosticare corectă și rapidă ajută la identificarea factorilor declanșatori specifici, permițând personalizarea planului de tratament pentru fiecare pacient în parte. Testele alergologice efectuate în cadrul centrului nostru sunt rapide și precise, contribuind la o diagnosticare eficientă.

Medici disponibili – Alergologie Cluj

În cadrul Centrului Medical Promedis, consultațiile, procedurile și investigațiile medicale care țin de Alergologie se desfășoară sub îndrumarea unor medici specialiști dedicați domeniului lor de activitate. Veți beneficia de asistență medicală la cel mai înalt nivel de calitate! Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!
Medici disponibili pentru specialitatea medicală Alergologie: 

Dr. Georgeta Boboș alergologie, teste alergologice
Dr. Georgeta Boboș
Alergologie

Medic specialist alergologie și imunologie clinică, Dr. Georgeta Boboș este disponibilă în cadrul Centrului Medical Promedis în zilele de marți (15:00-17:00) și joi (15:00-17:00).

Aveți nevoie de asistență medicală? Vă așteptăm cu drag!